Vores historie

Aalborg Fyrværkerifabrik blev etableret i 1998 af Martin Bruno Sørensen. Martins baggrund var en lang karriere inden for fyrværkeribranchen. Fra starten var det et ønske om at producere fyrværkeri i høj kvalitet der var udgangspunktet for virksomheden. Der vidste sig hurtig en voldsom interesse hos forbrugerne, der tog godt imod den nye virksomhed.

Frem til i dag er det stadig kvalitet og udvikling af nye effekter og farver der er kendetegnet for virksomheden. Inspirationen fra de store shows og kraftige professionelle effekter er udgangspunktet for udviklingen af konsumvarerne. Ideen har fra starten været klar: Med produkterne fra Aalborg Fyrværkerifabrik skulle alle have mulighed for selv at lave et festfyrværkeri, der i skønhed og kvalitet ikke stod tilbage for de store shows.

De japanske effekter, hvor guldet danner baggrunden for de mange specialiteter har i mange år været kendetegnet for fabrikken. Og det er da også den japanske fyrværkeritradition der er den største inspirationskilde, når fabrikken udvikler sine produkter. Især de store batterier og raketter giver mulighed for at udnytte den ekspertise der gjort frabrikken berømt ud over Danmarks grænser.

Udvikling og administration foregår stadig i de gamle lokaler i Aalborg, men lageret er for længst flyttet til et mere passende sted, hvor sikkerhedsafstanden er passende. Al håndtering foregår i dag på vores 75 ha. store fyrværkerilager i Sdr. Lügum, 6 km fra den danske grænse. Alle vores medarbejdere har været med fra starten og selvom håret er blevet tyndere og skægget mere gråt er begejstringen stadig lige stor når et nyt projekt lykkedes.