13-12-2019

AFAC eliminerer plastik i fyrværkeriproduktionen som de første i Danmark

Tænker du over, hvor plastikken fra raketten ender, når først den er steget til vejrs? Sikkert ikke; det gør de færreste, når champagnen bobler, og musikken spiller. Men faktum er, at vi nytårsaften belaster naturen med kilovis af plastik, som ikke kan nedbrydes, og som bliver til mikroplast – men sådan behøver det ikke at være.

Plastik er nemlig slet ikke afgørende for fremstillingen og kvaliteten af fyrværkeri men er blevet standard i branchen, bl.a. fordi det effektiviserer produktionen. Plastik har altså absolut ingenting at gøre i raketter og batterier – og derfor har vi hos AFAC besluttet os for som de første i Danmark at blive 100 % plastfri. I løbet af 2019 har vi udfaset tre af de helt store miljøsyndere, nemlig palstikraketterne, plastik i missilbatterier samt plastikemballage i junior sortimenterne. Fra og med år 2020 vil vores produktion være 100 % plastikfri.

I forbindelse med udfasningen vil der være en overgangsperiode, hvor lagerbeholdningen tømmes. Der vil altså stadig kunne forekomme plastik artikler med AFACs navn på i salgsleder.